top of page

Watertappunt  |  Fikkers Oer

Nog in aanbouw

Bij de waterfontein staat ook het ‘Fikkers Oer’ watertappunt. Vlakbij Heteren ligt de drinkwater-voorziening Fikkersdries. Dit is de grootste drinkwaterwinning in Gelderland. Hiermee voorziet zij mensen in de wijde omgeving van dagelijks vers, betrouwbaar en lekker drinkwater. 'Fikkers Oer' water wordt gefilterd en is belucht met zuurstof. Daardoor smaakt het water uit dit watertappunt fris en sprankelend. Het voldoet aan de allerhoogste en strengste kwaliteitseisen en behoort tot het beste kraanwater van de wereld. Er komt als het ware gratis mineraalwater uit het tappunt.

Door de verbinding met de Rijn heeft het water in de geschiedenis van Heteren altijd een belangrijke rol gespeeld. Inwoners en bezoekers, zoals de vele wandelaars en fietsers, kunnen hun waterfles of bidon kosteloos vullen bij het watertappunt. Geen flesje bij je? In de Huiskamer van Heteren zijn waterflessen te koop.

 

Voor meer informatie over de waterkwaliteit in Heteren verwijzen we graag naar Vitens. De postcode van het 'Fikke Oers' watertappunt in het Hart van Heteren is 6666AR. Na het invullen van deze postcode krijg je meer informatie.

 

bottom of page