top of page

In de buurt

In de buurt van Heteren liggen veel mooie plekken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo staat Arnhem bekend als de modestad van Nederland, is Nijmegen als voormalig vestigingsplaats van het Romeinse leger de oudste stad van ons land en staat Wageningen onder andere bekend als de stad waar de Tweede Wereldoorlog eindigde.

 

En al deze plaatsen liggen op fietsafstand van ons dorp. Het langst fiets je naar Nijmegen, daar zal je iets meer dan een uur voor moeten trappen. Met een elektrische fiets ben je er natuurlijk aanzienlijk sneller.

Stad

Arnhem

Een leuke en vooral gezellige stad met veel horeca en winkels. De monumentale gebouwen maken deze modestad een lust voor het oog.

jdp9180914-14006s-y1_2544615811.jpg

Natuur

Park Lingezegen

Dit fijne landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen biedt ruimte voor mens, water, landbouw en natuur. Bezoek ook zeker Landerij De Park.

1502894493695_parklingezegen.jpg

Dorp

Elst

Elst ligt aan de Neder-Germaanse Limes. De Gallo-Romeinse tempels in Elst waren het religieuze centrum achter de oude grens. Werelderfgoed in Overbetuwe.

Elst,_de_Grote_Kerk_RM14948_IMG_3983_2018-06-06_08.56.jpg

Dorp

Hemmen

Weelderige waterpartijen en robuuste eikenlanen sieren het landschap van Hemmen. Bezoek bijvoorbeeld Landgoed “de Heerlijkheid Hemmen” en maak een mooie wandeling.

Landgoed-Hemmen.jpg

Stad

Wageningen

Bij deze stad denk je aan de Tweede Wereldoorlog. Hier werd op 5 mei 1945 de capitulatie getekend. De sfeer is gemoedelijk, internationaal en gastvrij.

wageningen-hotel-de-wereld800x400.jpg

Stad

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Tijdens het Romeinse Rijk was Nijmegen onderdeel van de Limes, de grens tussen het Romeinse Rijk en de Germaanse gebieden.

grote-mark-centrum-nijmegen-03102014-jurjen-drenth.jpg

Dorp

Doorwerth

Doorwerth is een klein dorp aan de zuidrand van de Veluwe. Het wordt gekarakteriseerd door het gelijknamige kasteel aan de Nederrijn, oorspronkelijk gebouwd om tol te heffen.

Doorwerth-uitgelicht.jpg
bottom of page