top of page

Lichtkunst  |   Lucerna Limes

Nog in aanbouw

In de avonden was Heteren in duister gehuld. Met dit lichtproject krijgt Heteren ook in de avonden kleur op de wangen. Karakteristieke gebouwen, mooie bomen en kunstwerken op de entreewegen naar ons dorpshart worden op passende wijze uitgelicht. Altijd met een volgend uitgelicht object in het vooruitzicht om de beweging vanuit de drie entreewegen naar het centrumgebied te accentueren. Door passende belichting laten ook ‘De Dansende Driepoot' en kwelwaterfontein ‘De Springbron’ in de avond hun schoonheid zien.

 

Tijdens bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, kerstmarkt of Halloweenoptocht zet de moderne verlichting de evenementen kracht bij. Lichtkleur, lichtintensiteit en projecties maken de mogelijkheden oneindig. Dit doen wij op een verantwoorde wijze, want de zeer energiezuinige lampen worden duurzaam en recyclebaar geproduceerd en gevoed door hernieuwbare energie. Ook is er voorafgaand aan het lichtplan grondig ecologisch onderzoek verricht, zodat de inzet van het licht in harmonie is met de natuur. 

 

Een ander voordeel van dit mooie lichtplan is dat lichtvervuiling wordt gereduceerd doordat het licht kan worden afgestemd op de omgeving. Lucerna Limes maakt het Hart van Heteren in de avonden op duurzame wijze veiliger en maakt een bezoek in de avond een echte beleving.

 

bottom of page