top of page

Carillon  |  De Dansende Driepoot

Nog in aanbouw

Water en klokken horen bij de identiteit van Heteren. Een 3-potige carillon profileert zich midden in het Hart van Heteren en zorgt met mooie melodieën voor sfeer. Door de geautomatiseerde speelautomaat is een flexibele speelfrequentie mogelijk. Inwoners hebben zelf inspraak in de muziek die klinkt op het carillon.

 

Het carillon is zichtbaar vanaf het begin van de Flessestraat en navigeert inwoners en bezoekers naar het Hart van Heteren. Ogenschijnlijk midden op de weg is het carillon zichtbaar langs alle gebouwen en ontstaat er dankzij het open ontwerp een doorkijk op de dijk en de natuur. Achter deze Rijndijk ligt het verdronken dorp Heteren. In het verleden werden bij overstromingen als gevolg van hoogwater de klokken geluid in ons dorp. Door de vele overstromingen is de kerk ingestort en zijn diverse gebouwen verzwolgen door de rivier.

 

Als men op ruim 3 meter boven de straat de hoogste waterstand op het carillon afgebeeld ziet, beseffen zij de rol van het water en de functie van de dijken in deze omgeving. Op deze wijze stimuleert het carillon het waterbewustzijn en maakt het de ervaring van levendigheid in het Hart van Heteren compleet. 

 

bottom of page